ده شهر از بزرگترین شهرهای کشور چین
اگر بودن در محیط شهرهای بزرگ و روبه رشد برای شما لذت بخش است، چین مکان مناسبی برای شما است. چین، بزرگترین کشور در حال توسعه در تاریخ که هیجان و ازدحام شهرنشینی را به خوبی در آن احساس میکنید. میتوانید با سفر به چین، هیجان زندگی در برخی از پرجمعیتترین مکانهای روی سیاره و برخی از مدرنترین زیرساختها را تجربه کنید. لیست زیر شامل ده شهر از مناطق شهرنشین سرزمین اصلی چین است (به جز تایوان و مناطق اداری ویژه هنک کنگ).
1. شانگهای با جمعیت 23.4 میلیون نفر
مسلما شانگهای پرجمعیتترین و گرانترین شهر چین است. اسم شهر مترادف با تجارت جهانی است چون شانگهای دارای بزرگترین و شلوغترین بندر از نظر تعداد کانتینر و ظرفیت بار کشتیها، ناحیهی تجاری بزرگ، دو فرودگاه بزرگ به نامهای (پودنگ و هونگچیائو)، سریعترین قطار جهان به نام (مگلو) و شبکهای از بزرگراههای هوایی است.
2. پکن با جمعیت 18.8 میلیون نفر
اول از همه، بزرگی پکن به این خاطر است که پایتخت چین است. در واقع پکن بزرگترین شهر چین از نظر مساحت است و در عوض تراکم جمعیت شانگهای بیشتر است. پکن مرکز سیاسی، فرهنگی و آموزشی چین است و صنایع سبک ( علمی، تحقیقاتی، فناوری) دارد که بر تولید انبوه متمرکز هستند. بزرگترین فرودگاه جهان در این شهر است و همینطور سیستم متروی جدید و وسیعی که بسیار شلوغ و پر رفت و آمد است. هنوز هم «شهر ممنوعه» در پکن، در هستهی اصلی مرکز جادهی کمربندی ششم قرار دارد.
3. تیانجین با جمعیت 12.8 میلیون نفر
تیانجین بندری بزرگ و قطب صنعتی خلیج بوهای است. با توجه به موقعیت کلیدی شهر در کانال گرند که به رودخانههای زرد و یانگتزه متصل میشود، شهر از لحاظ تاریخی قدمت قابل توجهی دارد. تیانجین پنجمین بندر بزرگ کانتینری چین (تا سال 2015) است که سالانه بالغ بر ده میلیون کانتینر جابهجا میکند و دروازهی حمل و نقل به پکن است که تنها در فاصلهای 70 کیلومتری (40 مایلی) در شمالغرب است. سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در بخش تولید، تیانجین را تبدیل به سومین شهر بزرگ چین کرده است.
4. شنژن با جمعیت 12.7 میلیون نفر
شنژن بین هنگ کنگ و گوانگژو قرار دارد. این شهر مرکز صنعتی بزرگی است که خیلی سریع شکل گرفت. با الهام از کشورهای همسایه، در رتبهی چهارم تولید صنعتی چین قرار دارد و به طور کلی در مقایسه با گوانگژو محصولات تولیدی آن تکنولوژی بالاتری دارد و همچنین چندین شرکت نوظهور موفق نیز دارد.
5. گوانگژو با جمعیت 11.6 میلیون نفر
گوانگژو (کانتون) پایگاه صنعتی عظیمی است که موجب اشتغال میلیونها روستایی در کارخانههای شهر شده است. مقادیر زیادی لباس، وسایل الکتریکی، وسایل پلاستیکی و اسباب بازی از این شهر به سراسر جهان فرستاده میشود. این شهر اخیرا بعد از رونق اقتصادی چین به سرعت پیشرفت کرد و میزبان نمایشگاه دوسالانهی واردات و صادرات چین است که نمایشگاه کانتون نیز نامیده میشود. گوانگژو بیشترین درآمد سالانه را در سرزمین اصلی چین دارد و در رتبهی بالاتری نسبت به شنژن است. تولید ناخالصی هنگ کنگ در هر ماه (دهمین شهر جهان با سرانهی تولید ناخالصی داخلی)، بیش از دو برابر سرانهی تولید ناخالصی داخلی گوانگژو در سال 2017 است. (بیش از پنج هزار دلار)
6. چنگدو با 10.2 میلیون جمعیت
چنگدو در لیست بزرگترین شهرهای چین، یک استثنا است. چنگدو بزرگترین شهر مناطق کوهستانی یا خشک غرب چین است و تمرکز جمعیت در حوضهی حاصلخیز سیچوان است. در مقایسه با سایر شهرهای بزرگ، زندگی در این شهر به آرامی در جریان است. گرچه صنعت در اقتصاد چنگدو نقش دارد و سرمایهگذاریهای داخلی قابل توجهی نیز صورت گرفته است، اما دلیل عمدهی رشد این شهر جریان شهرنشینی است که جمعیت روستایی را به امید زندگی بهتر به شهرنشینی سوق داده است. از آنجا که چنگدو تنها شهر بزرگ در استان بزرگ سیچوان است، جمعیت بالغ بر 80 میلیون نفری این استان به سمت زندگی در چنگدو رهسپار شدهاند.
7. چونگ چینگ با 8.8 میلیون جمعیت
هوای مهآلود، کوهستانها و گشت زدن در رودخانهی یانگ تسه از جمله دلایل معروف بودن این شهر است. چونک چینگ چهارمین شهر بزرگ چین بعد از پکن، تیانجین و شانگهای است گرچه در مقابل، بیشتر جمعیت شهر روستایی هستند. زیرساختهای عظیم و سرمایهگذاریهای صنعتی در طی پنج سال گذشته این شهر را به یکی از ده شهر بزرگ چین تبدیل کرده است. چونگ چینگ پرجمعیتترین شهر سرزمین اصلی چین است. شهرداری چونک چینگ، جمعیت بالغ بر 30 میلیونی استان را به سمت زندگی در این شهر هدایت میکند که با کوهها و رود یانگ تسه احاطه شده است.
8. دونگ گوان(دونگوان) با 8.3 میلیون جمعیت
دونگ گوان شهری کمتر شناخته شده اما با صنعتی عظیم است که بین گوانگژو و شنژن واقع شده است و رتبهی چهارم صادرات را در چین دارد. رشد شهر در چند دههی گذشته شگفت انگیز بوده است. کارگران روستایی زیادی در کارخانههای شهر استخدام شدهاند و لوازم الکتریکی و سختافزاری از قبیل وسایل جانبی رایانه را تولید میکنند.
9. شنیانگ با جمعیت 7.9 میلیون نفر
شنیانگ مرکز استان شمال شرقی لیائونینگ و بزرگترین شهر شمال شرقی چین از نظر میزان جمعیت شهری است. این شهر نیز در پنج سال گذشته رشد فزایندهای داشته و در لیست ده شهر بزرگ چین قرار گرفته است.
شهرت شهر به دلیل جایگاه پیشروی آن در زمینهی صنعت، تجارت و بازرگانی است . همچنین شنیانگ خاستگاه جلوههای چشمگیر تاریخ چین است چون برای مدت کوتاهی پایتخت منچوها شد که به چین حمله کردند و یکبار نیز امپراطوری ژاپن شهر را تصرف کرد. اقلیت کره در این شهر نفوذ دارند.
10. ووهان با 7.9 میلیون جمعیت
ووهان شهر تماشایی و بزرگی است و در مرکز نیمهی پرجمعیت چین قرار دارد. با این که ووهان در مقایسه با سایر شهرهای ساحلی چین، کمتر درگیر مدرنیته شده اما در حال حاضر یکی از مراکز اصلی مالی، آموزشی و فناوری چین است. مدتها است که این شهر قطب حمل و نقل است چون در میانهی بخش قابل کشتیرانی رود یانگ تسه بین شانگهای و چونگ کینگ قرار دارد.
شهر افسونگری تاریخی خاصی دارد و به دلیل موقعیت مکانی خود، در طول دوره جنگهای متخاصم (بین سالهای 221-481 قبل از میلاد) شهری کلیدی به حساب میآمد. مردم ووهان به طرز عجیبی رفتار صمیمانهای دارند. اگر در رود یانگ تسه به گشت و گذار بپردازید یا با قطار از شمال به جنوب سفر کنید، احتمالا توقف در ووهان برای شما لذت بخش خواهد بود.
دیدگاه خود را بنویسید